top of page

Ankara Sprey Poliüretan Köpük 

Ankara Sprey Poliüretan Köpük, öncelikle ısı yalıtım olarak yapıların inşaat iken; temel perde duvarlarda (su yalıtım üzerine) başlayarak sırasıyla kat aralarında (zemine), giyderme dış cephelerde,(giydirme altına), İç duvarlarda (tuğla üzerine-sıva altına),çatı aralarında ( zemine- ters tavana, mertek arsına ) bodrum -  garaj - sığınak tavanlarına yaygın olarak uygulanmaktadır. Ankara Sprey Poliüretan Köpük kalınlığı Ankara Şartlarında minumum 3 cm olması gerekir. Poliüretan Köpük Uygulamalarında kalınlık arttıkça sağladığı ısı yalıtım tasarrufu da artacaktır.4cm poliüretan köpük, 5cm poliüretan köpük uygulama yapmakta mümkündür. Kalınlık arttıkça uygulanan hammadde sarfiyatı artacağında Ankara Sprey Poliüretan Köpük Fiyatı artacaktır.  

Poliüretan köpükle püskürtme izolasyonu neredeyse tüm dünyada yıllardır yaygındır. Şimdiye kadarki en etkili ısı yalıtım teknolojisi poliüretan köpük ile ısı yalıtım uygulama sistemidir. Kapalı hücreli ve açık hücreli köpük arasındaki farkı, püskürtme tekniğinin neye benzediğini ve tüm projenin size ne kadara mal olabileceğini bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

 

Ankara Poliüretan köpük

 

Poliüretan köpük uzun yıllardır yapım aşamasında bilinmektedir. Mükemmel yalıtım özellikleri, açık ve kapalı hücre sistemi içeren gözenekli bir malzeme olarak doğrudan köpük yapısından kaynaklanır. Çok düşük ısı iletkenlik katsayısı nedeniyle, çeşitli uygulamalar için ısı yalıtımı olarak idealdir. Köpük ayrıca çok düşük bir su emme katsayısı ile karakterize edilir.(% 96 kapalı hücre ) Bu sayede diğerlerinin yanı sıra temellerin, terasların ve diğer birçok yüzeyin su yalıtımında fayda sağlamaktadır.

İki tür poliüretan köpük vardır:

1. Açık hücreli köpükler
Adından da anlaşılacağı gibi - açık hücreli poliüretan köpük - yapısında "nefes aldığı" çok sayıda açık hücre vardır. Bu, odada hoş bir ortam sağlamanıza olanak tanır. Havada dolaşan su buharı (yetersiz havalandırmadan kaynaklanır) yüzeyinde yoğunlaşmaz ve küflenmeye neden olmaz.
Bu tür köpüğü nerede kullanabilirsiniz? Açık hücreli köpükler, özelliklerinden dolayı konut ve kamu binalarının içten ısı yalıtımı için kullanılmaktadır. Yeni binaları yalıtmak için püskürtülerek uygulanan hafif açık hücreli köpüklerin kullanılması tavsiye edilir. Termal yenilemeye tabi olan mevcut tesislerde de kullanılabilirler.
Açık hücreli poliüretan köpüğün, özelliklerinden dolayı temelleri yalıtmak için uygun olmadığını hatırlamakta fayda var (su emme yeteneği, basınç dayanımı eksikliği).


2. Kapalı hücreli köpükler
Bu tip köpükler minimum% 90 kapalı hücre içerir ve yoğunlukları 30 - 60 kg / m³ arasında değişir. Piyasada bulunan en etkili yalıtım malzemelerinden biridir. Kapalı hücreli köpük, yapısında malzemenin uygun yalıtım özelliklerini elde etmeyi mümkün kılan gaz kabarcıkları içerir.
Yüksek yoğunluk, kapalı hücreler, düşük buhar geçirgenliği ve yüksek basınç dayanımı nedeniyle bu tip köpük, eğimli ve düz çatıların, duvarların, temellerin, hayvancılık binalarının veya soğuk hava depolarının termal ve su yalıtımı için idealdir.

 

 

Ankara Poliüretan köpük ile sprey izolasyonu - hakkında yorumlar

Basınçla uygulanan poliüretan köpük ile püskürtmeli izolasyon, bugüne kadarki en etkili ve en hızlı büyüyen ısı yalıtım teknolojisi olarak kabul edilmektedir. İnşaat forumlarından birinin kullanıcısının belirttiği gibi:

Poliüretan köpükler, lambda değeri =0,022 -  0,024 W / mK ısı geçirgenlik değerleriyle Ankara ve tüm türkiye genelinde ısı yalıtımında kullanılmakta olan malzemeler straforu ve camyünününden  etkili bir şekilde daha iyi performans gösterdiklerinden ve düz çatılarda köpük püskürtme harika bir çözüm olduğundan, giderek daha fazla tercih sebebi olarak karşımıza çıkıyor. Hızlı montaj, ekyeri yok,  çatıya ek bindirmiyor, dezavantajı kışın ve rüzgarlı günlerde püskürtülmemesi. 

Bu iyimser yorumlar, doğrudan köpük püskürtme yalıtımının sunduğu avantajlardan kaynaklanmaktadır. Aşağıda bu ısı yalıtkanının en sık alıntılanan avantajlarını bulacaksınız:

 

  • İzolasyon gerektiren tüm unsurların tam olarak kapsaması nedeniyle yüksek enerji verimliliği,

  • En iyi yalıtım parametrelerine sahiptir ve sızdırmazlığı garanti eder,

  • Ek yerleri ve teknolojik bağlantıları olmayan homojen katman,

  • Kaplamanın dayanıklılığı,

  • Çeşitli alt yapılara yapıştırma,

  • kaymıyor veya keçeleşmiyor,

  • Nemi emmez,

  • Kokusuzdur, küf, mantar ve bakterilere karşı dayanıklıdır,

  • İnşaat yapısını güçlendirir ve nemlendirir.

 

Ankara Poliüretan Köpük Nasıl Uygulanır?

Poliüretan köpükle püskürtme yalıtımı, modern bir bina ısı ve ses yalıtımı ve sızdırmazlığı teknolojisidir. Püskürtme yalıtımının yüksek verimliliği ve uygulama kolaylığı, evinizi veya tavanınızı yalıtmanın en etkili  bir yolu olmasını sağlar.

Pratikte nasıl uygulanır? Poliüretan köpüğün iki aktif bileşeni - poliol ve izosiyanat (250kg lık variller halinde) - makina da ısıtılarak - pompalarla hortumlara verilerek komprasor ile yüksek basınçlı karıştırma sağlanarak bir püskürtme tabancasında gerçekleşir.

Daha sonra köpük, doğrudan tabancayla yalıtılmış yüzeye boya gibi püskürtülür. Uygulamadan birkaç saniye sonra köpük, hacmini birkaç kat artırarak mükemmel ısı ve su geçirmezlik özelliklerine sahip homojen, dayanıklı bir yalıtım tabakası oluşturur.

Köpük spreyin profesyonel bir şirket tarafından yapılması gerektiğini hatırlamakta fayda var. Hidrodinamik püskürtme için düşük basınçlı agregaların uygulanması yalnızca kapsamlı eğitim almış çalışanlar tarafından gerçekleştirilmelidir.

ankara sprey poliüretan köpü.jpg
spreyx.jpg
ankaraspreypoliüretan.jpg
ankaraspreypoliüretan (2).jpg
bottom of page