top of page
  • Yazarın fotoğrafıSPREYX POLİÜRETAN YALITIM

Polyurea Kaplama Özellikleri, Uygulama Alanları ve Uygulamada Nelere Dikkat Edilmelidir?


"Polyurea yapıların su yalıtımı

Sprey Polyurea yüksek performanslı ve kolay uygulanabilen bir su yalıtım sistemidir. elastik ve sprey yoluyla uygulanmasından dolayı herhangi bir yüzeye uygulanabilir ve son derece yüksek esneklik ve dirence ek olarak mükemmel yapışma sunar. Yapışma Çelik, demir, alüminyum, beton, ahşap plastik ve çeşitli geometrik yüzeylere mükemmel yapışma sağlar.

Isıl direnç Polyurea, -40ºC ile 100ºC arasındaki sıcaklıklarda özelliklerini değişmeden korur.

Mekanik direnç Polyurea kaplı yüzeyler, aşınmaya ve darbelere karşı olağanüstü dirençli hale gelir. Araç ve yaya trafiğine açıktır.

Kimyasal direnç Polyurea kaplamalar tuzlu ortamlara, seyreltilmiş asitlere, kostik çözeltilere, alifatik hidrokarbonlara, mineral yağlara ve diğer bazı ürünlere dayanıklıdır.

Ömür boyu yüksek esneklik ve elastikiyet Polyurea kaplamalar, alt tabakanın hareketlerini emerek, yırtılmaların yayılmasına ve uygulanan mekanik çabalara karşı büyük bir dirence sahiptir.4 katı esneyebilir.(%400 lük elastikiyete sahiptir.)

Çatlak ve gözenekli yüzeylerin sızdırmazlığı Polyurea, çatlaklara ve gözenekleri tam olarak nüfus ederek su ve diğer sıvı maddelerin alt tabakaya nüfuz etmesini ve kimyasal sızıntıları önler.

Hidrolize ve mikroorganizmalara karşı direnç Polyurea, hidrolize karşı yüksek dirence sahiptir ve substratı mikroorganizmaların nüfuz etmesine ve çoğalmasına karşı korur.

Sızdırmazlık Polyurea, zayıf noktaları olmayan, kesintisiz, homojen, geçirimsiz bir tek parça uygulanabilir.

Ses yalıtımı Polyurea elastomerik kaplamaların özellikleri gürültü ve titreşimde azalma etkisi de vardır.

Korozyon önleyici performans Polyurea, anında hizmete geri dönüş ile birlikte yüksek performanslı korozyon önleyici kaplamalar gerektiren uygulamalarda kullanılır.

Pratiktir

Polyurea uygulaması son derce pratiktir.8-10 saniyede kürleşerek kullanıma hazır olur.


Polyurea Uygulama Alanları:

Atık su tankları, ikincil muhafaza, silolar, değirmenler, madencilik endüstrisi, limanlar, setler, tersaneler, rezervuarlar, hidroelektrik ve termoelektrik santraller, köprüler, tüneller, gemiler, petrol platformları, helikopter pistleri, endüstriyel zeminler, yapılar çatı döşemeleri, metal kiremitler, vagonlar ve diğerleri.


Polyurea Uygulamasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Polyurea su yalıtım - kaplama hizmetinin uygulanması basit görünmektedir, ancak özel ekipman ve makineler gerektirir ve bu nedenle kalifiye şirketler tarafından gerçekleştirilmelidir. Uygulamaya başlamadan önce iklim koşullarının, özellikle çiğlenme noktası sıcaklığının dikkate alınması önemlidir. Uluslararası tavsiyelere göre ürün sadece ortamın çiğlenme noktası sıcaklığının 3ºC üzerinde yüzey sıcaklığı ile uygulanabilir. Daha önce değerlendirilmesi gereken bir diğer nokta, uygulama anında% 5'in altında olması gereken yüzeyin nemidir. Endeks daha yüksekse, kabarcık oluşumu ve ardından polyureanın ayrılma riski vardır.

Beton Yüzeylerde;

Ürünün eski beton üzerine uygulanmasından önce, alanın dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekir. Delaminasyona maruz kalan alanlar özel sağlam yöntemlerle tanımlanmalı, işaretlenmeli ve uygun yöntemlerle işlem görmelidir. Çatlaklar ve çatlaklar da onarılmalı ve doldurulmalıdır.

Metalik yüzeyler üzerindeki uygulama,

Her uygulamadan önce defermasyon, korozyona uğramış detay durumunun önceden doğrulanmasını gerektirir. Bu durumlarda, oksitlenmeyi önlemek için astar yüzey zımparalandıktan hemen sonra bir kum püskürtmesi ile uygulanmalıdır.

Son olarak, uygulamaya başlamadan önce püskürtme ekipmanının temiz olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Bu bakım, kir ve kuru kalıntıların kaplama filmi üzerinde birikmesini önler. Ekipman kullanılmadan önce her türlü çözücü çıkarılmalıdır.

71 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page